Friss topikok

  • break: Enekelni is tud Halasz ur: www.youtube.com/watch?v=SXJobTFE2Ho (2013.03.12. 19:13) ALKOHOLFREI
  • fantomasyoyo: Barango for president! (2012.12.06. 04:43) MATOLCSY KEDVENC NÓTÁJA
  • barangó: @mangorlo: december 22., Dürer, QSS; (előző este, 21-én ugyanott ingyenes tribute-fest, én Clash-t... (2012.12.01. 09:50) A SAS MEG A BÉKA
  • barangó: @fanzine: hanponta=naponta (2012.04.19. 08:55) JOBB KONDÍCIÓ
  • barangó: @rokonszenves: nagyon köszönöm. a zenék persze megvannak. köszi még egyszer (2011.11.13. 21:31) EGYRŐL A KETTŐRE

Válságban a Sziget Fesztivál

Írta: Kékes Szaffi - 2009.04.09. 23:30

Nagyon meg vannak ijedve, hogy idén szerencsétlen magyar szülők nem tudják kipengetni a 30-40 rugót a kölöknek egy hét részegeskedésre. Valahol érthető a félelmük. Ezért pénzsóvár tekintetük külföldre vetik. Na nem mintha eddig nem tették volna, hiszen a Sziget évek óta olyan, mint a Balaton. A színvonal is esik, az árak meg már rég nem a magyar fiatalok pénztárcájához vannak igazítva.

Kiderült, hogy tavaly már külön buli-vonattal hozták a hollandokat a szigetre és idén több, nyugat-európai ország lakosait tervezik a szigetre deportálni. A vonaton dj szórakoztatja a gyerekeket, nehogy már elunják magukat a hosszú út alatt. Megéri a Sziget (nekik), mert nagyon jó az ár/érték aránya. A marketing szöveg szerint legalábbis. Mondanám, hogy a magyar srácok meg majd mehetnek Romániába szigetelni, de ezen már nem mosolyodna el senki, tudván, már a románok is jobban élnek nálunk. Mindegy, akkor mi nem bulizunk.

A másik nagy ötlet, hogy a nagyszínpad nemzetközi lesz. Magyarul magyar előadó ott nem lép fel. Az ok pedig - most kapaszkodjunk meg egy pillanatra – szegény külhoniak így is évek óta csak néznek nagy szemekkel egy Tancsapda vagy Kispál koncerten. Mert nem értik. Hát a szívem szakad meg, komolyan. Jövőre remélem két része osztják a Szigetet, magyar és külföldi blokkra, aztán a magyarokat lassan bele is lehet szorítani a Dunába.

Egyébként lehet: valakinek eszébe jutott, hogy lesz olyan, aki erre felkapja a fejét, mert kitaláltak valami frankót a hazaiaknak, hogy ne lehessen beléjük kötni. Ez egy nesze semmi fogd meg jól ötlet: felsőoktatási intézménybe járók, minél többen fognak össze és vesznek közösen jegyet, annál olcsóbban tudják azt megvásárolni. Akár 50% kedvezményt is kaphatnak, ha min. 46-an összeállnak. Nekem mondjuk összesen nincs 46 olyan ismerősöm, aki még hajlandó kimenni egy hétre, nemhogy felsőoktatásban tanuló, de persze ez már lehet életkori sajtosság is. Azért érdekelne a huszonéves generáció véleménye. Kivitelezhető ez? Persze jó szervező készséggel akár megoldható, de hogy ezt a lehetőséget nem fogják tömegesen kihasználni, az is biztos.

Van egyébként lehetőség a neten valamiféle szigetjegy szerző csapat összeállítására. Egy balek lehet csapatvezető, jelentkezhetnek az emberek, aztán ha megvan a kellő létszám, akkor lezárhatja a csapatot, majd rohangálhat az X ember után, hogy adja a pénzt, mert egy összegben kell fizetni a Szigetnek. Ja és erre 5 munkanapja van. Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsont-bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr331056872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2009.04.10. 12:30:55

Hmmm... - gondolta Stirlitz
Stirlitz.... - gondolta Hmmm

barangó 2009.04.14. 10:25:13

Az egész Sziget bekaphatja a mérföldes faszt, mondom már évek óta. Utálom, hogy már áprilisban elkezdik a plakátozást. Azzal meg pláne tele a fasz, hogy ők is rögtön nyavalygással indítanak, hogy jaj de világválság van, meg juj meg ajjaj, s ezért majd lepecsételt marhavagonokban fogják ideszállítani a németeket. A csoportos jegyvásárlásról meg eszembe jut, hogy amikor a szovjetorosz hatóságok úgy próbálták visszaszorítani az alkoholfogyasztást, hogy csak literes kiszerelésben került vodka a boltok polcaira, az utcán állítólag egyre több, a karját magasba tartó ember jelent meg, és az ujjaikkal mutatták, hány "betársuló"-ra van szükségük. Javaslom a módszert. Ez a piszok Müller biztos megérezte a világválság elközelgését. Amilyen balga: rengeteg plusz millióhoz juthatna, ha érzékeny szeizmográfját a nemzetközi bankvilág prognosztáinak szolgálatába állítja. Gyerünk, Péter, ne szégyelld magad, mi elhisszük neked, hogy te csak egy kóbor igric vagy; dagadhat a zsebed, mint Sorosé, nekünk te akkor is a mi kis rímfaragó petőfisándorkánk maradsz.

szempontpuska 2009.04.14. 21:24:01

@barangó: van ám egy ötletem. Mondjuk nem mész ki a Szigetre, hmmm ?

barangó 2009.04.16. 10:23:26

@szempontpuska: Kösz az ötletet, de nélküle is sikerült már meghoznom ezt a pihekönnyű döntést
süti beállítások módosítása