Friss topikok

  • break: Enekelni is tud Halasz ur: www.youtube.com/watch?v=SXJobTFE2Ho (2013.03.12. 19:13) ALKOHOLFREI
  • fantomasyoyo: Barango for president! (2012.12.06. 04:43) MATOLCSY KEDVENC NÓTÁJA
  • barangó: @mangorlo: december 22., Dürer, QSS; (előző este, 21-én ugyanott ingyenes tribute-fest, én Clash-t... (2012.12.01. 09:50) A SAS MEG A BÉKA
  • barangó: @fanzine: hanponta=naponta (2012.04.19. 08:55) JOBB KONDÍCIÓ
  • barangó: @rokonszenves: nagyon köszönöm. a zenék persze megvannak. köszi még egyszer (2011.11.13. 21:31) EGYRŐL A KETTŐRE

ODABENN: ÉDEN

Írta: barangó - 2009.04.09. 23:17

János Kórház, 2. Pszichiátria. Kilenc éve jártam itt utoljára. Az osztály azóta sokat fejlődött. A zebracsíkosan vibráló tévét színesre cserélték, Mónika hülyíti naphosszat mindazokat, akik még nem elég hülyék. Én már elég hülye vagyok, miután bevettem azt a négy-öt színes tablettát. Az ágyhoz vezetnek, ahol szinte azonnal elnyom az álom.

Ahogy kicsit visszatért belém az erő, kivánszorogtam arra az erkélyszerűségre, amelyet fehér vasrács borít. Ott zajlik a klubélet. A galambok a párkányon járőröznek, és a csikkeket csipkedik, elvannak velük egy darabig. A ketrecen belül tisztára állatkertben érezhettem magam, a galambok az állatkerti takarítószemélyzet, egy varjú pedig hangosan kiröhög a szomszéd háztetőről.
 
Ez a sok szerencsétlen bezárt, mentálisan beteg ember nem tehet mást, mint hogy naphosszat a saját törékeny gondolatroncsaival játszadozik, ami az egyik legveszélyesebb tevékenység esetükben. Holott lehetne itt golfpálya, teniszpálya, pooltable, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. De csak egy összehajtogatott pingpongasztal áll a sarokban. „Ennek mi baja?” – kérdezem az egyik bennlakótól. „Nincs ki mind a négy kereke.”
 
Valahogy egyre elenyészőbbnek érzem a különbség a kül- meg a belvilág között. Tegnap jártam odakünn egy-két órára, tavasz van, gyönyörű, a Duna fennen, túláradón hömpölyög a rakpartok között, madaradzik meg virágzik minden, az emberek otthon hagyták a büdös télikabátjaikat, nyitnak a kocsmateraszok, de semmi szívfájdalmat nem éreztem, amikor a kocsi visszakanyarodott velem a János Kórház bejáratához.
 
Itt ülünk dologtalan, kávézunk, cigarettázunk, süttetjük a hasunkat, minden robotos vágyálma ez, közben meg azon nyavalygunk, hogy dolgozni kéne, csak nem engednek ki innen. De hát ha kijutunk, fogjuk azt a munkát, a nehezebbik végét, és majd arról jajveszékelünk, milyen jó lenne tenni odabenn a semmit; terelgetni májunk, fújni furulyájunk.
 
Ja, és be nem áll a szánk: egy sokszorosított Pepin bácsi vagyunk. Ha a kádárok dolgoznak, ő csak lazsál, ordítozva mondja a meséit, aztán befogják, a hordó belső faláról kell kikalapálnia a kénkövet vagy mi a szart. A hasonlat persze sántít, de mindegy, az a szerencsétlen is sántít, aki állandóan megszenvedi Pepin tréfáit, ráadásul a feje is be van kötve. Úgyhogy meneküljünk a semmittevőktől, a történeteik sebeznek-véreznek. Ha valaki például veszélyes sebeket akarna ejteni üzleti ellenfelein, elég lenne megkérnie ezt néhány léha szófecsérlőt, kik itt múlatják a drága időt.

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsont-bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr841056840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangorlo 2009.04.19. 21:40:37

az az említett születésnap, amikor amúgy elmaradt a qss, na az nagyon viccesre sikeredett. megjelent 30 tarajos fiatalkorú punker a dunaparton, mivel egy állóhajón volt a koncert, és riogatták a külföldi turistákat. na és elkezdett játszani a büdösök, ezek a duhaj fiatalok meg egy iszonyat vad pogót levágtak, elég ijesztőek voltak amúgy, és annyira beleélték magukat, hogy beestek a zenészek közé meg egymásra. na és koncertnek vége flash már hangol, ezek meg a kis drágák olyan baszásrészegek voltak hogy már akkor kidőltek és a terem két szélén aludtak két sorban. na de flashen már az idősebb korosztály táncikált persze kicsit szolídabban, bár ezen sorok írója miki borát csapolta amitől elég vad állapotba került de ez már egy másik történet

drflash · http://drflash.hu 2009.04.20. 14:00:00

gyere a disznó-klubb elé, este nyócc felé...énisott leszekk
süti beállítások módosítása