Friss topikok

  • break: Enekelni is tud Halasz ur: www.youtube.com/watch?v=SXJobTFE2Ho (2013.03.12. 19:13) ALKOHOLFREI
  • fantomasyoyo: Barango for president! (2012.12.06. 04:43) MATOLCSY KEDVENC NÓTÁJA
  • barangó: @mangorlo: december 22., Dürer, QSS; (előző este, 21-én ugyanott ingyenes tribute-fest, én Clash-t... (2012.12.01. 09:50) A SAS MEG A BÉKA
  • barangó: @fanzine: hanponta=naponta (2012.04.19. 08:55) JOBB KONDÍCIÓ
  • barangó: @rokonszenves: nagyon köszönöm. a zenék persze megvannak. köszi még egyszer (2011.11.13. 21:31) EGYRŐL A KETTŐRE

AZ EMBER, AKI OTT SEM VOLT

Írta: barangó - 2011.01.21. 20:52

Amikor 2003 tavaszán a Tilos Rádió ismét kiszabadult az éterbe, épp mi voltunk adásban a Biciklis Századdal. Gyula megragadta az alkalmat, és röviden vázolta műsorunk „ars poeticáját”, többek között elmondva, hogy (csak próbálom szó szerint idézni) „a közeljövőben is sok véleményt, bírálatot fogtok hallani tőlünk olyan könyvekről, amelyeket nem olvastunk, olyan filmekről, amelyeket nem láttunk és olyan koncertekről vagy színházi előadásokról, amelyeken ott sem voltunk”.

És valóban így is tettünk. Gyakran fogalmaztunk meg (természetesen minden esetben kíméletlen és negatív) kritikát olyan alkotásokról vagy művészeti produkciókról, melyekről jó ha fél füllel hallottunk valamit, és soha a legkisebb lelkiismeret-furdalást sem érzetük. Természetesen az emberek 99,9 százaléka szerint az efféle hozzáállás bízvást nevezhető kevéssé korrektnek, unfairnek, mások szerint becstelennek, megint mások szerint kifejezetten aljasnak. Ám jómagam mindig is idegenkedtem az olyan dolgoktól, amelyben ekkora az emberek közötti egyetértés. Meg is bűnhődtünk kellőképpen. Persze nem becstelenségünk miatt, hanem az én határtalan ostobaságom következtében.

Hadd beszéljek hát egy olyan koncertről, melyre eszem ágában sem volt elmenni. A világ minden kincséért sem néztem volna meg a hazatérő Méhes Mariettával színpadra álló Trabant együttest. Itt akár le is zárhattam volna a magam részéről a dolgot. Ha valami nem érdekel, nem megyek el megnézni, akár ne is tudjak róla. Hát ez az: manapság képtelenség nem szerezni tudomást ilyesmiről. Számtalanszor megfogadtam már, hogy letakarodok a Facebookról, de lustaságból nem tettem meg. Most dögivel jöttek a könnyekig meghatódott észrevételek a Gödör-koncerttel kapcsolatban. Hogy „időutazás volt ez önmagamba” – meg ilyenek. Ráadásul utóbbit egy faszi írta.

A bosszankodás mellett azonban ekkor már kisfokú és perverz kíváncsiság is erőt vett rajtam, és amikor valaki felajánlotta, megnéztem néhány, a koncerten készült fotót. Szerencsére a zenét nem kellett meghallgatnom hozzá, és remélem, a továbbiakban is megkímél tőle a sors. Mindig is halálosan idegesített Marietta nyávogása, és a jobb sorsra érdemes zenekar csörömpölése is.

Vigh Mihályék viszont idővel nemhogy jóvá tették Marietta bűneit, de amikor a kilencvenes években Döncivel (talán Balaton néven) az Almássyban felléptek, határozottan jó zene született. Viszont ehhez kellett egy Dönci. No meg az, hogy ne az a szerencsétlen Hunyadi gyerek basszusozzon, akinek a játékát leginkább arról lehetett felismerni, hogy olyan, mintha ott se volna. Azt hiszem, ezen az Almássy téri koncerten az ifjabb Wahorn basszusozott, de lehet hogy tévedek. Mindenesetre egy fiatal kölyök volt, és tetszett, hogy egy széken ülve játszott, mert annyira fáradt volt. Tetszett ez a határtalan pimaszság, mert bizonyára megtisztelve kellett volna éreznie magát, hogy a nagy öregekkel játszik, akik állva is kibírják, neki meg talán olyan erős elvonási tünetei lehettek, hogy csak ülve tudott basszusozni. Az egyik ráadás előtt Vigh meg is jegyezte, hogy eljátszanának még egy számot, ha a basszusgitárosnak van még hozzá ereje. Ő hátradőlt a széken. és beletörődő mozdulattal jelezte, hogy mehet.

Vigh a számok közötti szünetekben homályosan utalt rá, hogy a zenekar Amerikába távozott tagjai nem veszik jó néven, ha ő itthon játssza ezeket a dalokat. Akkor azt gondoltam magamban, hogyha valaki olyan szerencsés, hogy le tudott lépni ebből a mocsok országból, akkor legalább fogja be a pofáját, ne üzengessen odaátról, és örüljön, hogy valaki legalább zenét csinál abból a szarból, amit itt hagyott maga után. Most is ezt gondolom.

Ez azonban mindegy is, mert nem erről szerettem volna szót ejteni, hanem arról a fotóról, amely a keddi Gödör-koncerten készült, s amelyen Menyhárt gitározik. A gitár nyakára, a nyereg mögé közvetlenül szép akkurátusan oda van illesztve az égő cigi, ahogy Menyus a nagyoktól elleste. Ez a Menyus gyerek úgy néz ki, mint a „haver a szomszédból”, akinek gitárja van. Mint valami filmben: hatvanas évek, bérház, és mindig átjön ez a csávó a szomszédból, és miután megivott egy sört, mindig azt mondja, hogy: „Figyeljetek, mindjárt jövök, csak hazaugrom a gitáromért.” Mire mindenki feljajdul, hogy: „Jaj ne, már megint?” És valaki – mondjuk a rangidős csávó a placcon – odafordul hozzá, rábök az ujjával, és azt mondja neki: „Ide figyeljél, haver, ne menj te sehová. Vagy mondok én neked jobbat. Menjél haza, de eszedbe ne jusson visszajönni.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantcsont-bunker.blog.hu/api/trackback/id/tr732603735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

layo 2011.01.21. 22:39:44

Hehe nagy fikagép vagy te Barangó, persze lehet így is élni.

barangó 2011.01.22. 00:12:27

@layo: Nem öncél a fikázás – ha nem írom ki magamból, belül rág a méreg.

layo 2011.01.22. 00:34:28

Ja azt látom, remélem azért van valami, amit te is szeretsz, persze írni nem kell róla, megértem.Én csíptem a Trabantot, persze csak kazettán hallgattam anno , és ugyan nem szeretem a nosztalgiázást,de csütörtökön ott voltam a gödörben és Ek-ra is elmegyek néha,ha beindulok.És a legnagyobb flash nem is a Méhes Marietta volt, hanem előtte a Brando BD Ágival, aki sanzonosított néhány régi számot.A Menyhártnál meg jócskán van hiteltelenebb andergrandos arc.Persze,lehet hogy az a leghitelesebb , aki már nem él.... ja és még valami.Említetted a tilosos esetedet. Szerintem azzal a műsorral nem volt semmi gáz, csak hát a populista politika elkezdte hergelni a feljelentgetős , tünetetgetős csürhéjét és ennek épp te voltál az egyik állomása. Ennyi

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2011.01.22. 10:55:39

Noigen.
Asszem, helyben vagyunk.
Értem én, amit mondasz,
Sőt, egyet is értenék.
De inkább kettőt.
Momentán.

barangó 2011.01.22. 11:20:06

@layo: Persze, rengeget dolgot szeretek, holnapig sorolhatnám, de azok némelyikével is kritikus az ember, sőt "szeret" olyat is, ami amúgy száz sebből vézik, modoros, néha béna. Mert pl. lássuk be, hogy Nick Cave is néha önmaga paródiája. Amikor például szenvelgős hangon azt énekli, hogy "people just ain't no good" meg hasonlók, és komplett hallgathatatlan lemezei is vannak. Ennek ellenére őt rengeteget hallgatom, és szeretem. Az EK-val és körével nekem inkább az volt a bajom, hogy úgy járnak-kelnek a világban mint önmaguk emlékművei, és már a 80-as években is ezt tették. Közben meg egyik számuk olyan, mint a másik, és Dönci kivételével mindenki ersen közepes volt a a saját hangszerén, vagy jól titkolta, hogy tud játszani. Két számban is alkalmazzák azt az olcsó trükköt, hogy fél hanggal följebb megyünk, és annyi a szám: (Európa kiadó, Én hős akarok lenni). És Menyhárt olyan kétségbeesett pofával énekelte az "el fogok tűnni a r 'n' rollból", mint aki nem szart még aznap egy jót. Úgyhogy ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy "tűnjél, haver". Ennek ellenére is szerethető lett volna 1-2 számuk, de nekem nem ment. A 90-es évekbeli Balaton (Döncivel, ifj Wahornnal) pedig határozottan rendben volt, ezt íratm is.

Sólyom Tomi 2011.01.22. 11:30:42

Te "barangó" nevű végbéllény! Apád akkora nagy ordas hímkurva, hogy az orrán folyik ki a cigógeci reggel hatkor a piacon. Kapualjban furulyázik doboz cigiért, egyébként elég rosszul. Igaz, azt se tudom, van-e apád, de ez akkor is így van.

Ja, a bejegyzést nem olvastam, de úgy szar, ahogy van.

jó_lesszez 2011.01.22. 11:51:41

@barangó:

Önmaguk emlékművei - egyetértek. Hajrá, Barangó :)

csillámpóni 2011.01.22. 12:43:20

Hé, ezt ismerem, ez a Velvet Andergráund. Meg Blondi. Ja nem, az a Hitler kutyája.

csillámpóni 2011.01.22. 12:44:49

Egyébként Bárdos Deák Bill tényleg szépen öregszik. És milyen szép haikukat ír.

lüke 2011.01.22. 15:18:15

hmm
és a tüzrendészet, azt persze nem dicséritek
csak fika fika péntek van

layo 2011.01.24. 18:35:07

@Sólyom Tomi: hát te meg ki vagy, kisfarok ?

Sólyom Tomi 2011.01.24. 20:49:33

@layo: Ha beszélgetni szeretne, próbálkozzon azzal, hogy szól hozzám.

layo 2011.01.24. 20:53:23

kisfarok ! Mi ez a magázódás hirtelen.Köszi, nem élek vele.

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:20:42

@layo: A tudomásom szerint magával nem vagyok tegeződő viszonyban. Maga meg - saját bevallása szerint - azt se tudja, hogy ki vagyok, tehát minyimum nem tudhatja, hogy tegeződő viszonyban vagyunk-e.

Persze elképzelhető, hogy nem ismeri eléggé a magyar nyelvet vagy kultúrát, így nem tudja, kivel illik tegeződni, kivel magázódni. Ez nem szégyen, jó pár milliárd ember éli le az életét így. Valahogyan magának is sikerülni fog.

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:26:44

@layo: Ó, elnézést! A "hirtelen" szóból már gondolhattam volna, hogy nem megkezdesz egy párbeszédet, hanem folytatod a meglevőt. layo fiam, vagy nevezzünk barangónak, így már természetesen ismerlek, legföljebb te nem tudod, faszikám, hogy én ki vagyok. De attól még fikázni simán tudsz engem is, hiszen ez mindig ment látatlanban neked.

Apád azt üzeni, csak miattad tette.

layo 2011.01.24. 21:29:04

@Sólyom Tomi: kisfarok nem kell magyarázkodni. Ha mégis szeretnél, találkozhatunk 10 perc múlva a Blahánál a Corvin előtt, vagy akár a Deákon is egy kicsit később.Bár ahogy nézem, nem érnél ide addigra : "A tudomásom szerint magával". Talán inkább neked kellene magadat visszafogni a hozzászólásaidban/ kommentekben, nem gondolod? pöcsfej

layo 2011.01.24. 21:32:44

@Sólyom Tomi: faszkalap !! Csak így kis effel apukám, nézzed már meg az első 4 kommentet, aztán azután ugassál .Szerinted a Barangó magával beszélgetett ? Idióta

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:37:40

@layo: Miért is kéne nekem a Blahára vagy a Deákra menni? Gyere te ide hozzám, barangó! 10 perced van rá, plusz 2, hogy megkeresd az IP-m alapján, hogy hol vagyok!

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:38:32

@layo: Ó, bocsánat! Az első négy komment! Ezekről mindig megfeledkezem!

Jó érzés amúgy széttrollozni a saját blogbejegyzésedet? Nem attól lesz frankó, hogy 10 fölé megy a kommentek száma!

layo 2011.01.24. 21:39:34

@Sólyom Tomi: már csak az a kérdés, hány éves vagy... Mert ha 20 alatti, akkor egy-két pofontól meg hasbarúgástól ( hogy maradjunk a hely szelleménél :) ) még lehet alakítani rajtad ezt-azt, de ha idősebb vagy, akkor egyúttal menthetetlen is, aki szóra sem érdemes.

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:42:05

@layo: Hiába is cirkuszolsz azon, hogy kicsi a farkam. Neked már csak ez jutott, szopd tovább, ahogy eddig is. Legalább nem beszélsz hülyeségeket.

layo 2011.01.24. 21:42:25

@Sólyom Tomi: az első öt, mínusz egy. De ha neked ez a kényszerképzeted, akkor hajrá ! Apropó, mi az anyádért tegezel ??

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:43:31

@layo: Mert ismerlek jól, barangó, erre hamarosan te is rájössz.

Sólyom Tomi 2011.01.24. 21:45:50

Mondom, hogy ne fuss a Deákig, az ellenkező irányba lesz, bari!

layo 2011.01.24. 21:51:18

@Sólyom Tomi: Szegény Barangó! Innen üzenem neki, hogy én mellé állok. ( Egyébként egyszer találkoztam és beszéltem veled a Kultiban, szerintem nem is emlékszel rám. Mármint a Barangóval.)Te meg kisfarok, vszeg egy senki vagy a köbön és itt fenyegetőzöl anonimitásban. Hát gratula, csak így tovább...Előbb-utóbb talán kipusztulnak az ilyen férgek.

layo 2011.01.24. 21:53:01

ja és többek között hallgattam eleget a Qss-t.

barangó 2011.01.24. 23:40:36

@Sólyom Tomi: Nos, Barangó vagyok. Nem velem vitatkoztál eddig. Nem trükk, nem használok álneveket. Úgy gondoltam, jobb ha nem válaszolok a bejegyzésedre, most is kényszerből teszem.

barangó 2011.01.24. 23:52:36

@Sólyom Tomi: Most jövök rá, mit értesz azalatt, hogy "szétrollozod". Nem, sajnos én nem vagyok ennyire agyfúrt, és időm sincs ilyesmire. Most azonban látom, hogy blogírásra sem lesz időm. Mert ha ekkora kavarodás támad abból, hogy megírom, amit gondolok, s a végén még pofán is ver érte valaki, akkor inkább nem írom meg, amit gondolok, mert gyáva féreg vagyok, és nekem ez nem ér annyit. Ha kérhetném, hagyjatok ki ebből az egészből.

barangó 2011.01.25. 00:19:11

@Sólyom Tomi: És még valami: amennyiben úgy gondolod, hogy az első bejegyzéseket én írtam, javaslom, hogy gondolkodj el rajta, miért nem csináltam ezt a többinél. A bejegyzések többségénél semmilyen vélemény nincs. Ha enniyre zavart volna, hogy senki nem szól hozzá, már sokkal korábban szórakozhattam volna ilyesmivel, de sajnos nem vagyok ilyen szájbercsávó. Tavaly még azt sem tudtam, mi az, hogy "poszt". A "rollozás"-t meg tőled tudom. Ha óhajtod, a layo nevében is elnézést kérek tőled, mert hányok a fizikai erőszaktól. De legfőképp fogok én egy faszt blogokkal szarakodni (nem mintha sokat veszítene a világ.) Ha már annyit sem lehet következmények nélkül leírni, hogy nekem nagyon nem tetszik a Trabant meg Méhes Marietta meg Menyhárt Jenő, akkor itt nagyon nagy baj van. Akkor ez az egész net-szarság rosszabb, mint a legsötétebb diktatúra.

barangó 2011.01.25. 10:31:56

@Sólyom Tomi: Ezzel a "rollozásos" logikával akár az is elképzelhető lenne, hogy ön is csupán az én fikcióm, de ezt nyilván személyes tapasztalatai alapján tudja cáfolni. Nos pontosan ennyi a valószínűsége annak, hogy layo én volnék. De mondok még jobbat. Bárki könnyen gondolhatná, hogy mind a hárman – ön, layo és jómagam – csak fikciók vagyunk, és egy negyedik személy szórakozik velünk. Nagyon remélem, hogy nem így van.

Sólyom Tomi 2011.01.25. 11:14:14

@barangó: Jól van na, akkor ezek szerint tévedtem, barangó és layo nem ugyanaz a személy. Nem kell mindjárt mellre szívni. Én is ugyanúgy a véleményemet mondtam csak el, mint akárki más. A fizikai erőszak lehetőségét meg layo vetette fel, ő akart hasbarúgni engem, amiért nekem is van véleményem.

Nem ér annyit ez a szar zenekar meg a vinnyogó ribanc, hogy emiatt máris henteskés alá akarjunk feküdni.

barangó 2011.01.25. 12:55:13

@Sólyom Tomi: Na, ez már beszéd. Magam is így gondolom. Akkor szerintem lapozzunk, és felejtsük is el az egészet úgy, ahogy van. No violence.

DIY 2011.01.31. 08:41:54

Én nagyon szeretem a Trabant régi felvételeit is hallgatni, mert azt hiszem, hogy jellemzi azt a kort - amiről gyerekként egész más képem van, feleszmélve inkább csak az évtized közepétől, a "rendőrjárőr igazoltat, félhetsz" élményével erősen -, már ha a depresszió kortünet volt a '80-as években. Kíváncsi voltam a koncertre, de nem mentem el rá, mert hiába játsszák ugyanazok a dalokat 30 évvel később, ez akkor is csak egy "tribute" így, és az zavar, ha saját maguk előtt tisztelegnek.
Lehet, hogy nekem is tetszett volna - leszámítva a papírról olvasott dalszövegeket :( -, lehet, hogy én is olyan rajongó, idióta cikket írtam volna róla, mint a Quarton tették, de a megnézett videófelvételek alapján nagyon örülök, hogy nem voltam ott. És továbbra is szívesen hallgatom időnként a régi Trabantot, amit sosem láttam.

Kicsit más kérdés: Barangó, te érvényesnek gondolod a 25 évvel ezelőtti QSS-számokat manapság is előadni? Nagyon jók a dalszövegek, versek, nem a hitelességét firtatnám, de mindig elbizonytalanodom, hogy ez-e az érvényes válasz a mái kor kihívásaira :) :( Vagy arról énekeljenek dühösen a mai fiatalok? Köszi, ha jut időd válaszolni.

barangó 2011.02.16. 11:54:27

@lalaz: Nem hiszem, hogy az embernek mindig válaszolnia kellene a "kor kihívásaira". A 80-as években sem azzal a szent szándékkal csináltam azokat a szövegeket, hogy válaszoljak bármire is. Banálisan fogalmazva: ez "jött ki" az emberből. Szándékosan mondom ilyen primitíven, mert a szövegírás jó esetben a szaráshoz hasonlítható: megkönnybbül tőle az ember. Sohasem próbálkoztam fennkölt magyarázatokkal (ellentétben pl. a Bárdos/Menyhárt/Müller körökkel, akik manapság az egykori diktatúra engesztelhetetlen, ádáz ellenségeinek, megalkuvást nem ismerő forradalmároknak vagy mifenének próbálják beállítani magukat – leginkább ezt találom bosszantónak bennük, és nem a 20-30 évvel ezelőtti dolgaikat), egyszerűen jólesett elüvöltözni (énekelni ugyanis sohasem tudtam, és hangom se volt sok) ezeket a szövegeket (daloknak sem nevezném őket), mert jobban éreztem magam utána. És ha manapság ilyesmit teszek, akkor sem gondolok arra, hogy érvényesek-e még ezek a szövegek. Néha jólesik ordítozni. Ennyi. Persze manapság is gyártok szövegeket, de senki sem igazán kíváncsi rájuk. Lehet, hogy szarok. És még kevésbé válaszolnak bármire is. Egyszerű nonszensz akármik. Néha zenével is összehozzuk, így nem kizárt, hogy koncerteken is játsszuk majd őket, de nem fűzök hozzá túl sok reményt. Rendszerint a másik blogomon helyezem el ezeket, illetve lesz hamarosan egy honapom is (vagy mifene), ahová a zenéket teszem majd föl.

DIY 2011.02.16. 16:24:36

Kussósz, punk! Az esztéta én vagyok, és ha azt mondom, hogy az új verseid is nagyon jók - már amiket láttam a verses blogon -, akkor az istókzicsi. Gondoltam is, hogy az ARTalom és a Nyápic hagyományait követve, sokszorosítani kellene ezt a "kritikai kiadást", mert break honlapján a folklorizálódott verziók olvashatók. Lófaszt nem kíváncsi senki, csak be vagy zárkózva ebbe-abba az elefántcsontpartba, és nem olyan helyen publikálod őket, ahol értő visszajelzést (is, meg további sok mocskolódást) kaphatnál. Venni kell egy managerszemüveget, vagy beíratni a macskát EU-pályázatíró tanfolyamra.

Egyik szakdolgozatomban szerepel, hogy aki olyan sorokat tud írni, mint az „Ocsmány undor / minden mundér” - az zseni. De az ilyen rajongói túlzások csak hízlalnak. Az a ska-swing-mittoménmi zene meg volt vacak hozzá amúgy is, tegyük hozzá izibe, nehogymá elbízd magad.

DIY 2011.02.16. 16:31:49

Lemaradt a protézispunk linkje, ahol megmondják a frankót, hogy költőként mily distinkciókat is kultiváltál. Vagy protopunk, vagy mi. Vagymuk.
www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=551

barangó 2011.02.17. 13:23:11

@lalaz: Kösz, lehet, hogy ennyi dicséret már ártalmas az egészségre. Mondjuk tagadhatatlanul jobban esik, mint mikor gyalázzák az embert, de ha szeretném edzeni a közönyömet a kurvaanyázókkal szemben, akkor szerencsésebb, ha az ellenkezőjét, a dicséretet sem veszem készpénznek.
Egy kérdés: mi ez a break honlapja, ahol "a folklorizálódott verziók olvashatók"? Csupán azért érdekelne, mert szeretném, ha a szövegek valós változata szereplne ott. (Vagy bárhol másutt.)
Igen, az azok a ska-próbálkozások tényleg nem voltak túl szerencsések, de leginkább azért, mert nem tudtuk rendesen lejátszani őket. Én is sokat bénáztam basszuson, a gitározás sem volt a helyén, a fúvósoknak is konkrét szólamokat kellett volna írni, de leginkább az egész nem szólt sehogy.
Ja, és kösz a linket, majd olvastgatom, csak adjam már le ezt a kurva munkát...

DIY 2011.02.17. 22:33:11

Hiteles szövegvariánsok azok - mikrofilológusi érzékenységem ne sértsed meg, fűzfa! -, magad énekelted őket koncerteken, demón :)

1997-től a ludens.elte.hu/zene/ oldalon voltak olvashatók a verseid, 3-4 évig, aztán lebontottam ott (majdnem) mindent, de break tükrözte-átvette őket.
Ő az a fickó, akit diszkréten lezsidózott az az erkölcsbajnok tahó a Nemzetben a Tilos-ügy után. Variánsok []-ben pl.:
www.pgabor.com/wp/2003/01/01/qss-lyrics/#Propaganda

barangó 2011.02.18. 18:05:46

@lalaz: Kösz a linkeket. Igen, a lezsidózott úriember (sajnos most nem emlékszem a nevére) elég korrekt módon meg is keresett e-mailben. Az az MN-cikk felháborító volt. Vagy inkább szánalmas.

gojho mytyx 2011.04.21. 11:55:41

1983-ban te énekeltél már a QSS-ban? Vagy Papp Gyuri van ezen a felvételen? indavideo.hu/video/1983_Budapest_Punks

barangó 2011.05.17. 19:08:33

@gojho mytyx: Szerintem az még a Papp Gyuri. Nem tudtam megnézni ezt a linket, mert az áll ott, hogy "a videót szerzői vagy tartalmi okokból letiltottuk", de ha jól sejtem, egy francia nő vette fel. A lényeg, hogy én 84 végétől voltam

gojho mytyx 2011.05.19. 10:01:51

@barangó: Őszinte nagyrabecsülésem jeleként: konyves.blog.hu/2011/05/19/ocsmany_undor_minden_munder
(A cím is idézőjelben volt nálam, de azt leszedték, bocs.)
süti beállítások módosítása